Elke 3e zaterdag van de maand, sinds maart 2019, vanaf 14 uur.

Solidariteitsmanifestatie op de Dam, Amsterdam.

Het verenigde volk zal nooit overwonnen worden.

In Venezuela en Nicaragua voelen ze zo kort voor de verkiezingen de hete adem van de VS en de EU in hun nek. Er zijn dialogen met de politieke oppositie, maar een aantal gewelddadige saboteurs die hun instructies uit Noord-Amerika ontvangen zullen de democratische wens van het volk niet respecteren. Ze opereren onder de dekmantel van zgn ‘presidentskandidaten’, maar er is geen enkele kans dat ze kiezers achter zich zullen krijgen.

Nederland en Spanje spelen in deze hybride oorlog van blokkades, destabilisatie en sabotage een belangrijke bijrol.
We eisen in onze protestmanifestatie dat de Nederlandse regering stopt met zijn ondemocratische en illegale inmenging in de binnenlandse aangelegenheden van beide landen.

De rechtse regering in Suriname heeft de militaire banden met extreemrechts Brazilië bestendigd. De Surinaamse en Braziliaanse legers houden gezamenlijke oefeningen voor ‘grensbewaking’. De President van Suriname was in Nederland voor overleg; zeer waarschijnlijk ging het daarbij ook over evt acties tegen Venezuela en Nicaragua.

Ook voor onze overzeese landgenoten in Aruba, Bonaire en Curaçao zal een oorlog met Venezuela rampzalige consequenties kunnen hebben. De eilanden ontwikkelen zich in ras tempo naar militaire voorposten en Caribische bestemmingen voor cruisetoerisme. Voor de oorspronkelijke bewoners is er buiten deze Neokoloniale exploitatie nauwelijks nog werk te vinden.

Onze solidariteit is de komende tijd hard nodig!