Kultureel-informatieve manifestatie in solidariteit met het volk van Peru

taatsgreep in PERU !!
President Pedro Castillo gearresteerd.
We steunen de massale protesten van het volk

Zondag 12 februari 2023,
14 – 17 uur (2pm – 5pm) Amsterdam
Kultureel-informatieve manifestatie
in solidariteit met het volk van Peru

De president van Peru, Pedro Castillo werd door het congres afgezet en vervolgens gearresteerd. Hij zit nog steeds gevangen in het zwaar beveiligde ‘Special Operations Directorate’ (DIROES), in de stad Lima.

Het Peruaanse volk is overal in het land de straat op gegaan om de staatsgreep te verwerpen die de grondwettelijke president Pedro Castillo op 7 december uit zijn ambt zette. De Peruaanse autoriteiten hebben op deze massale protesten gereageerd met grof geweld. Tot op heden schatten Peruviaanse mensenrechtenorganisaties dat meer dan 60 mensen zijn gedood tijdens de protesten en dat vele honderden anderen gewond zijn geraakt.

het Bureau voor de mensenrechten van journalisten van de ANP (OFIP) heeft aangegeven dat er 153 aanvallen op journalisten zijn geregistreerd sinds 7 december, toen de nationale protesten tegen de regering van de voorgedragen president Dina Boluarte begonnen.

DCIM\100MEDIA

Verkiezingen in Venezuela en Nicaragua

Venezuela en Nicaragua voelen rondom de geplande verkiezingen de hete adem van de VS en de EU in hun nek. En met de verse herinnering aan vernietigend en dodelijk geweld in voorgaande situaties, is er alle reden voor bezorgdheid.

De vaak gevolgde strategie van de VS en EU: De verkiezingen afdoen als een dictatoriaal theater, waarna gewelddadige provocateurs, die hun instructies uit Noord-Amerika ontvangen, chaos in het land zullen creëren.

Deze provocateurs opereren onder de dekmantel van zgn ‘regerings-kandidaten’, om de schijn te wekken dat ze politiek vervolgd worden, indien de staat maatregelen neemt om hun sabotagedaden of geweld tegen burgers tegen te gaan

Het zijn marionetten van de VS, die bewezen strafdaden plegen tegen hun eigen volk en staat, en er is geen enkele kans dat ze als evt kandidaat gekozen zullen worden.

Een verwachtbare misdaad van de westerse staten, wiens eigen democratische fundamenten in de praktijk weinig voorstellen, is het opleggen van bedreigende dwangmaatregelen op financieel, economische. militair en diplomatiek gebied. Het laatste kan zelfs het onrechtmatig aanstellen van een ongekozen pseudo-regering inhouden, met pseudo-ambasadeurs in elke westerse vazalstaat.

Wij zullen de demissionaire regering van Nederland aanklagen indien zij in dit onwettig en misdadige gedrag meegaat.