3ra Toma de Lima

Woensdag 19 juli 2023:
kultureel informatieve manifestatie,
met live muziek en sprekers
——-
Yankee go Home !! – Handen af van Latijns Amerika.
Op de Dam, Amsterdam.

De tijd/datum-informatie die hier eerder deze week nog stond was incorrect.
Excuses daarvoor.

Staatsgreep in PERU !!
President Pedro Castillo gearresteerd.
We steunen de massale protesten van het volk
,
dat voor de 3e maal de straten en pleinen
van de hoofdstad zal gaan bezetten

Klik hier om de video te starten

De president van Peru, Pedro Castillo werd door het congres afgezet en vervolgens gearresteerd. Hij zit nog steeds gevangen in het zwaar beveiligde ‘Special Operations Directorate’ (DIROES), in de stad Lima.

DCIM\100MEDIA

De oppositie heeft Dina Boluarte vrijwel meteen daarna als President van het coup-regiem geinstalleerd. Het leger en de politie hebben hun steun aan het congres, dwz. aan de rechtse oppositie betuigd.

Dit alles gebeurde heel snel, tijdens een procedure van de rechtse meerderheid in het congres, om hem in een wetgevende coup af te zetten.

Het Peruaanse volk is overal in het land de straat op gegaan om de staatsgreep te verwerpen die de grondwettelijke president Pedro Castillo op 7 december uit zijn ambt zette. De Peruaanse autoriteiten hebben op deze massale protesten gereageerd met grof geweld. Tot op heden schatten Peruviaanse mensenrechtenorganisaties dat meer dan 80 mensen zijn gedood tijdens de protesten en dat vele honderden anderen gewond zijn geraakt.

het Bureau voor de mensenrechten van journalisten van de ANP (OFIP) heeft aangegeven dat er 153 aanvallen op journalisten zijn geregistreerd sinds 7 december, toen de nationale protesten tegen de regering van de voorgedragen president Dina Boluarte begonnen.

Meer informatie in het openbaar archief: oaoi.nl/peru

Staatsgreep in Peru – Protesten overal.

Tot nu toe heeft de Rutte-regering alle staatsgrepen in Latijns Amerika welwillend ondersteund en de dictatoriale coup-regimes steeds feitelijk erkend. Zelfs de illegale door de VS aangestelde regeringen in exile werden door de Nederlandse regering als wettelijke vertegenwoordigers van de betreffende landen beschouwd. Nederlandse ministers en hun waarnemers zijn in sommige gevallen ook direct bij staatsgrepen betrokken geweest

De EU heeft het staatsgreep-regiem als wettige regering erkend – vrijwel meteen na de ondemocratische machtwisseling . Het is niet duidelijk of dit volgens het protocol heeft plaatsgevonden, dwz met instemming van alle(!) EU-leden.

We geven informatie over de illegale sancties van het samenspannende westen en over de staatsgrepen in Peru en Bolivia. We protesteren tegen de misdadige betrokkenheid van de Nederlandse regering en de EU.

Peru – coupregime faciliteert militaire akties van VS-troepen

De VS heeft, zgn op verzoek van hun marionettenregering, minstens 700 special forces naar het land gestuurd, die er zeker een half jaar zullen blijven, zogenaamd om er het leger van hun marionetten-regiem te trainen (hetgeen ze in alle zuidamerikaanse landen al decennialang doen, en Peru vormt daarop geen uitzondering).
Waarschijnlijker echter is, dat de VS Peru deze speciale troepen opgedrongen heeft en deze de legers in Bolivia, Colombia, Chile, Equador en Brazilie zullen aanzetten tot anti-regeringgeweld en staatsgrepen. De VS en zijn bondgenoten, w.o. Nederland, zullen dan voor de zoveelste keer verantwoordelijk zijn voor bloedbaden, aangezien de bevolkingen van deze landen geen terugkeer naar dictatuur en neoliberalisme zullen accepteren. (Ook op het Europese consument maken we nu aan de lijve mee, hoe de situatie van een land na een staatsgreep kan escaleren tot enorme vernietiging en bloedvergieten in het land zelf, en ook een gevaarlijk dreigende situatie kan ontstaan voor alle landen in de wijde regio)