Donderdag 12 oktober, Whipala’s op de Dam, ter ondersteuning van de 4de mars op Lima

Kultureel-informatieve manifestatie
in solidariteit met het volk van Peru
Van 16 tot 18 uur, op de Dam, Amsterdam.

We geven informatie over de illegale sancties van het samenspannende westen en over de staatsgreep in Peru en protesteren tegen de misdadige betrokkenheid van de Nederlandse regering en de EU.

Stop de Staatsgreep in PERU !!
Laat president Pedro Castillo vrij!
En geef het volk zijn gekozen leiders terug

We steunen de massale protesten van het volk

De president van Peru, Pedro Castillo werd door het congres afgezet en vervolgens gearresteerd. Hij zit nog steeds gevangen in het zwaar beveiligde ‘Special Operations Directorate’ (DIROES), in de stad Lima.

Klik hier om de Video op youtube te starten

Dit alles gebeurde heel snel, tijdens een procedure van de rechtse meerderheid in het congres, om hem in een wetgevende coup af te zetten.

De oppositie heeft Dina Boluarte vrijwel meteen daarna als President van het coup-regiem geinstalleerd. Het leger en de politie hebben hun steun aan het congres, dwz. aan de rechtse oppositie betuigd.

Het Peruaanse volk is overal in het land de straat op gegaan om de staatsgreep te verwerpen die de grondwettelijke president Pedro Castillo op 7 december uit zijn ambt zette. De Peruaanse autoriteiten hebben op deze massale protesten gereageerd met grof geweld. Tot op heden schatten Peruviaanse mensenrechtenorganisaties dat meer dan 60 mensen zijn gedood tijdens de protesten en dat vele honderden anderen gewond zijn geraakt.

het Bureau voor de mensenrechten van journalisten van de ANP (OFIP) heeft aangegeven dat er 153 aanvallen op journalisten zijn geregistreerd sinds 7 december, toen de nationale protesten tegen de regering van de voorgedragen president Dina Boluarte begonnen.

Meer informatie in het openbaar archief: oaoi.nl/peru